Board index Peugeot RCZ Peugeot RCZ Technical Discussion Lights & Electrics Help please!

Help please!

Interior, exterior and warning lights

Post Tue May 27, 2014 6:12 pm
Bryanf Regular
Regular

Posts: 34
Kudos: 17
Location: Gwent.
Just started my 2012, 156 rcz and within 10 seconds a message "Engine temperature fault, Stop the vehicle" has appeared. The temp gauge has gone off the scale and the fan is working overtime. I have checked the coolant level, all fine. I live about 8 miles away from my dealer and don't know whether it would be wise to drive the car to them. I'm gutted, only had it less than 2 weeks!
Has anyone else experienced this as I have seen mention of it on the forum?
A very beautiful Opal white 156 GT.


Post Tue May 27, 2014 6:18 pm
Chuzzbutt User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 1168
Kudos: 254
Sounds like the common engine temp sensor fault. Had it several times myself and drove it until fixed as Pug down here can sometimes be rather busy, wonder why. Get it booked in and it will be sorted under warranty.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Post Tue May 27, 2014 6:20 pm
Bryanf Regular
Regular

Posts: 34
Kudos: 17
Location: Gwent.
Thanks chuzzbutt. Apart from the noisey fan the engine sounds ok and is running smoothly and I can't see it was running long enough for it to be too hot, got to be a sensor surely.
A very beautiful Opal white 156 GT.

Post Tue May 27, 2014 6:46 pm
Chuzzbutt User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 1168
Kudos: 254
Does your temp gauge go back to normal after a second or so?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Post Tue May 27, 2014 6:59 pm
Bryanf Regular
Regular

Posts: 34
Kudos: 17
Location: Gwent.
No, it's staying right up.
A very beautiful Opal white 156 GT.

Post Tue May 27, 2014 7:05 pm
Chuzzbutt User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 1168
Kudos: 254
Even if you know the engine is definitely cold?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Post Tue May 27, 2014 7:27 pm
Bryanf Regular
Regular

Posts: 34
Kudos: 17
Location: Gwent.
Yes, definitely cold
A very beautiful Opal white 156 GT.

Post Tue May 27, 2014 7:34 pm
Chuzzbutt User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 1168
Kudos: 254
When my temp sensor went, every time it went back to normal readings so I'd say in your case bud, ring the dealer and see what they say. If they're on the ball then they should know about the sensor fault but I do say "should". As you're under warranty then all will be sorted.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Post Tue May 27, 2014 7:42 pm
RCZ1 User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 9571
Kudos: 1503
Location: East Riding of Yorkshire
I had the temp sensor problem but it never went into the red, it stayed low instead. Around 70 instead of 90. I never got any warning messages either so it doesn't always follow the same course.


Blog: http://rczandme.wordpress.com/
Mk 2 Sport 156 Moroccan Red Bespoke Nappa leather
Black Roof Arches Sports Pack Sat Nav K&N Filter Philips Diamond Vision lights


RCZ Sport 156 in Pearl White Bespoke Nappa leather interior with RCZ motif
K & N High Performance Air Filter 360/60 LED DRLs Phillips Extreme +100% Headlights Custom Car Mats

Post Tue May 27, 2014 7:44 pm
Chuzzbutt User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 1168
Kudos: 254
Interesting to know young lady

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk


Return to Lights & Electrics